A Mano
Hayes Valley, San Francisco

This is a very personal project for our client, Adriano Paganini - owner of the restaurant group Back of the House. The industrial theme features textured, masculine materials, including Terramai engineered oak floors and checker patterned wall panels. An open exhibition kitchen invites patrons to feel immersed in the cooking process. Large sliding windows open the dining room and bar, and blur the line between indoors and out.

Our biggest design challenge was working with the building’s existing sharp angles. Located in a new 4-story mixed development, the building sits diagonally in the former footprint of a freeway off-ramp. We worked around the angles by creatively arranging the back of house space to maintain a roomy, open front of house floor-plan. The full service restaurant easily complements the recently re-developed high-end neighborhood.

High-end design overcomes building challenges